logoDABEA
Tilbage
Tilbage

Hvad laver en ejendomsadministrator?

Drikker de kaffe hele dagen?

Som bestyrelse i en ejendomsforening er der rigeligt at se til, og der er ofte tale om frivillige beboere, hvorfor det kan være uoverskueligt at tage sig af al ejendomsadministration selv. Langt de fleste foreninger vælger derfor at få outsourcet de administrative opgaver til en ejendomsadministrator. Men hvad er det, en ejendomsadministrator helt konkret kan hjælpe med? Overordnet set er en ejendomsadministrators opgave at have ansvaret for den løbende drift af foreningens ejendomme. Det betyder, at ejendomsadministratoren typisk tager sig af alt lige fra opkrævning, opfølgning på opkrævninger, regnskab, daglig kommunikation og budgetter. Ikke nok med det, kan vedkommende også rådgive bestyrelsen eller holde beboerkontakt. Med andre ord sørger en ejendomsadministrator for at bidrage til at sikre en sund forening.

Hvilke opgaver har en ejendomsadministrator?

Når du indgår i et samarbejde med en ejendomsadministrator, er samarbejdet og opgaverne baseret på dine præferencer og behov. Hvad ejendomsadministratoren skal tage sig af, afhænger af alt lige fra ønsket om egen involvering i administrative opgaver til ejendommens størrelse og målsætninger. De specifikke opgaver er derfor noget der aftales mellem bestyrelsen og administratoren. De mest typiske opgaver, som en ejendomsadministrator vil tage sig af, er følgende:

  • Udarbejdelse af lejekontrakter.
  • Opkrævning, betaling af regninger og bogføring.
  • Udarbejdelse af årsregnskab.
  • Budgetudarbejdelse.
  • Administration af forsikringsskader.
  • Likviditetsstyring.

…Og mange andre opgaver. En ejendomsadministrator har kompetencerne til at tage sig af al administration og økonomi, hvilket giver bestyrelsen og foreningen mulighed for at outsource al administrativt arbejde.

Hvorfor skal foreningen samarbejde med en ejendomsadministrator?

Foreningen bør vælge at samarbejde med en ejendomsadministrator, da det frigiver mere tid til de vigtige ting i foreningen. Derudover giver det foreningen mere sikkerhed, da vedkommende ved alt om bogføring og drift. Foreningen kan derfor forvente, at ejendomsadministratoren holder jer opdateret omkring love og regler samt hvordan det økonomisk står til. Det giver derfor helt enkelt foreningen mere ro til at koncentrere sig om de vigtige dele af driften.

Hvad kan foreningen forvente sig af ejendomsadministratoren?

Det er en stor beslutning at overlade alle administrative opgaver til en ejendomsadministrator, da det er ansvaret for ejendommen, som vedkommende bliver tildelt. Derfor skal foreningen naturligvis også stille nogle krav, så der er tryghed omkring samarbejdet. Foreningen bør som minimum forvente følgende:

  • At I har adgang til regnskaber og andre dokumenter.
  • At ejendomsadministratoren er i stand til at udarbejde årsregnskaber.
  • At ejendomsadministratoren er forsikret.
  • At vedkommende har kompetencer inden for regnskab og økonomi, der relaterer sig til ejendomsadministration.

Det er vigtigt, at I stiller krav, når I skal vælge en ejendomsadministrator, da samarbejdet og outsourcing af opgaverne netop skal sikre jer en optimal drift og økonomi.

Leder du efter en kompetent ejendomsadministrator?

DABEA er nytænkning inden for ejendomsadministration, da det hele foregår i et brugervenligt og gennemsigtigt administrationssystem. Vi har forenklet ejendomsadministration og gjort det enklere end mange andre løsninger, som er til stor gavn for foreningen. Vi udvikler løbende administrationssystemet, så hvis det ikke passer til jeres forening, er vi åbne for input, så det kan blive endnu bedre.

Vi er sikre på, vi kan hjælpe dig og din forening. Så kontakt os i dag for uddybende information på kontakt@dabea.dk eller telefon [21 86 68 44](tel:21 86 68 44).